Αρχική σελίδα

1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΚΟ

ΔΙΚΤΥΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

ΜΑΘΗΤΕΣ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

Στις 23 Ιουνίου 2010

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

βράβευσε με την απονομή Α΄ Βραβείου το 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας

στο διαγωνισμό για το σχεδιασμό του καλύτερου λογότυπου

για το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Πλαστογράφηση και την πειρατεία.

 

Το σχέδιο που κατέλαβε την πρώτη θέση

 

Στις 23 Ιουνίου 2010

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βράβευσε με την απονομή Α΄ Βραβείου το 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας στο διαγωνισμό για το σχεδιασμό του καλύτερου λογότυπου για το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την Πλαστογράφηση και την πειρατεία.

 

1) Η ενημέρωση

Αθήνα, 05 Μαρτίου 2010

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για την πειρατεία και την πλαστογράφηση στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει σχετικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό ενός λογότυπου καθώς και την παραγωγή βίντεο μικρής διάρκειας που θα εστιάσει στο πρόβλημα της πειρατείας και της πλαστογράφησης και θα ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ για την καταπολέμηση του φαινομένου αυτού.

Ο σχετικός διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 10 έως 15 χρόνων και τα σχολεία που θα κερδίσουν το διαγωνισμό θα βραβευθούν σε επίσημη εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 23 Ιουνίου.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας προσκαλούμε να υποστηρίξετε και να ενισχύσετε την προσπάθεια αυτή ευαισθητοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο τους Έλληνες μαθητές στο κρίσιμο αυτό πρόβλημα που απασχολεί έντονα όλες τις χώρες της ΕΕ.

Με τις θερμότερες ευχές μου

                                                                         Γεώργιος Π. Παπανικολάου

                                                                                 Ευρωβουλευτής

Για τις απαραίτητες πληροφορίες και το επιπλέον υλικό που αφορά στο διαγωνισμό απευθυνθείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://ec.europa.eu/internal_market/iprenforcement/observatory/real_fake_competition_en.htm

2) Η Ιστοσελίδα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΓΝΗΣΙΑ ψεύτικα»
Διαγωνισμός της ΕΕ για τα σχολεία σχετικά με την παραποίηση και την πειρατεία

Ο στόχος του διαγωνισμού αυτού είναι να βελτιωθεί η πληροφόρηση των νέων, ηλικίας μεταξύ 10 και 15 ετών.

Όλα τα σχολεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλούνται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.

Δεν έχετε παρά να ενθαρρύνετε τους μαθητές σας να σχεδιάσουν ένα λογότυπο ή ένα σήμα για το Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας ή να γράψουν σύντομες ιστορίες, να δημιουργήσουν παιχνίδια ή ταινίες, ή οποιαδήποτε άλλα έργα για το πρόβλημα της παραποίησης/απομίμησης και της πειρατείας. Αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση άλλων για τις συγκεκριμένες συνέπειες και τους κινδύνους αυτού του φαινομένου.


Γιατί οργανώσαμε αυτόν τον διαγωνισμό

Αν και οι κίνδυνοι που συνδέονται με την παραποίηση/απομίμηση και την πειρατεία αυξάνονται συνεχώς, συγκριτικά η ευαισθητοποίηση του κοινού παραμένει χαμηλή. Πιστεύουμε ότι πρέπει επειγόντως να στρέψουμε την προσοχή μας στη βελτίωση της πληροφόρησης των παιδιών, τα οποία μπορούν να παρασύρονται και να αγοράζουν παραποιημένα προϊόντα από μικρή ηλικία.


Πώς λειτουργεί

Η εκστρατεία θα διεξαχθεί σε όλη την ΕΕ με τη βοήθεια Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα επισκεφτούν ή θα έρθουν σε επαφή με τα σχολεία στις εκλογικές περιφέρειές τους, και θα παρουσιάσουν τον διαγωνισμό.

Τα σχολεία έχουν προθεσμία μέχρι την 1η Μαΐου του 2010 (ημερομηνία αποστολής με το ταχυδρομείο ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) για να υποβάλουν τις εργασίες τους για αξιολόγηση. Επιτρέπονται έως 10 εργασίες ανά σχολείο. Θα αξιολογήσουμε τις υποβληθείσες εργασίες τον Μάιο. Τα σχολεία που θα επιτύχουν θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα στις αρχές Ιουνίου.

Θα απονεμηθούν βραβεία σε τρεις νικητές στις ακόλουθες κατηγορίες:

1.      Λογότυπο ή σήμα για το Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας, που θα εμφανίζεται σε όλο το σχετικό υλικό.

2.      Σύντομες ιστορίες, παιχνίδια, ταινίες ή άλλο εκπαιδευτικό υλικό.


Βραβεία και εκδηλώσεις

Τα σχολεία που θα επιτύχουν θα προσκληθούν σε τελετή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες στις 23 Ιουνίου του 2010, όπου διάσημες προσωπικότητες, που θα προσκληθούν ειδικά για την περίσταση, θα απονείμουν τα βραβεία, τα οποία υποστηρίζονται από χορηγίες μελών του Ευρωπαϊκού Παρατηρητήριου από τον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα με την τελετή, προγραμματίζονται διάφορες εκδηλώσεις και θεάματα, που θα περιλαμβάνουν εκθέσεις, σημεία πληροφόρησης και προβολές ταινιών μικρού μήκους. Αναμένεται η παρουσία στελεχών της δημόσιας διοίκησης υψηλού επιπέδου και εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


3) Ο προβληματισμός

Λογότυπα

Ποια είναι η ιστορία και ποιες οι νέες τάσεις
Ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Όπου κι αν πέσει το βλέμμα σας θα συναντήσετε μάρκες. Μάρκες που συμβολίζονται από λογότυπα. Με συγκεκριμένα γράμματα, αντιπροσωπευτικό σχήμα και σίγουρα χαρακτηριστικά χρώματα. Τι είναι αυτό που ορίζει τη μορφή ενός λογοτύπου; Τι οδηγεί στην επιτυχημένη επικοινωνία του; Πότε είναι η απαιτούμενη στιγμή για την ανανέωση και εξέλιξή του;

Τι κάνει ένα λογότυπο πετυχημένο;
Το χρώμα και το σχήμα ενός λογοτύπου μεταφέρουν μηνύματα προς τους καταναλωτές. Το κάθε χρώμα έχει τις αξίες του, επικοινωνεί εικόνες και συναισθήματα.
Κόκκινο: Χαρακτηρίζει τη ζωντάνια και τη δραστηριότητα.
Μπλε: Πρεσβεύει την ηρεμία και την ικανοποίηση.
Κίτρινο: Επιδιώκει να μεταφέρει την αλλαγή και την ευθυμία.
Πράσινο: Φυσικό, σοβαρό, αξιόπιστο.

Ακόμη και το σχήμα ενός λογοτύπου επιδιώκει και αυτό με τη σειρά του να ταυτίσει μια εταιρεία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Τρίγωνο: Αποπνέει δυναμικότητα και ανταγωνισμό.
Κύκλος: Δείχνει την άνεση και την κοινωνικότητα.
Βέλη: Συνδέονται με τη μοναδικότητα και την ταχύτητα.
Τετράγωνο: Λογική και πρακτικότητα.

Η μάρκα μεγαλώνει, το λογότυπο εξελίσσεται
Ο 21ος αιώνας μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο αιώνας των αλλαγών. Η δεκαετία που βρισκόμαστε, ήδη αυτό δείχνει. Πολλές είναι οι εταιρείες που προχώρησαν στην αλλαγή του λογοτύπου τους, είτε γιατί αγοράστηκαν ή συγχωνεύτηκαν με άλλη εταιρεία, είτε επειδή άλλαξε το αντικείμενό τους ή τα προϊόντα που προσφέρουν.

Επίσης, πολλές εταιρείες θεώρησαν ότι η εικόνα που προέβαλλε το λογότυπό τους δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική τους ταυτότητα και τις εταιρικές τους αξίες.

Η μελέτη της εξέλιξης των λογοτύπων παγκοσμίως μας βοηθά να αποκωδικοποιήσουμε τις τάσεις που επικρατούν στο σχεδιασμό τους.

Οι πιο ελεύθερες φόρμες αντικατοπτρίζουν την ελευθερία ατομικής έκφρασης και την εξέλιξη. Είναι εμφανής η τάση στο σχεδιασμό των νέων λογοτύπων για χρήση πρωτότυπων συνδυασμών χρωμάτων και σχημάτων, που κάνουν τη μάρκα πιο απλή και προσιτή.

 

 

 

4) Ο σχεδιασμός

Άλλα λογότυπα της Ε.Ε,

Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο στην πλαστογράφηση και την πειρατεία

European Observatory on Counterfeiting and Piracy   EOCP

«ΓΝΗΣΙΑ ψεύτικα» `REAL fake´

Άλλαξε το σκηνικό

Πάρε το αυθεντικό

Την υγεία προστατεύεις

Την οικονομία θεραπεύεις

 

Η πειρατεία καταστρέφει

Τη δημιουργία αναστέλλει

Την ανεργία φουσκώνει

Την οικονομία πληγώνει

 

Πάρε το αυθεντικό

Στήριξε το δημιουργό

Άλλαξε το σκηνικό

Πάρε το αυθεντικό

5) Τα 10 σχέδια του λογότυπου που στείλαμε

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6) Η Ανακοίνωση της πρώτης θέσης

PAPANIKOLAOU Georgios

georgios.papanikolaou@europarl.europa.eu

g.papanikolaou@ parliament.gr

gevdoxiadis@yahoo.gr

 

Αξιότιμε κ. Δ. Γκαζά,

 

με πολύ μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το logo του σχολείου σας για τον "διαγωνισμό της Ε.Ε. για τα σχολεία σχετικά με την παραποίηση και την πειρατεία" επιλέχθηκε μεταξύ πολλών άλλων ως το καλύτερο και κατέλαβε την πρώτη θέση. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας παρακάλεσε να σας ενημερώσουμε ότι προσκαλεί μέχρι τριάντα παιδιά (30) τα οποία συμμετείχαν στον σχεδιασμό του logo μάζι με τους συνοδούς καθηγητές τους να μεταβούν στις Βρυξέλλες όπου και θα βραβευθούν σε επίσημη και ιδιαίτερα μεγάλη εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την 23η Ιουνίου 2010, παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Buzek και πλήθος επισήμων της Ευρωπαίκής `Ενωσης. Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου. 

 

Ωστόσο, επειδή το χρονικό όριο είναι περιορισμένο θα σας παρακαλούσα να μας στείλετε το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το πρωί στο παρόν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την λίστα των ονομάτων των μαθητών και των συνοδών καθηγητών τους που θα μεταβούν στις Βρυξέλλες προκειμένου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί στην κράτηση ξενοδοχείου και αεροπορικών εισητηρίων (το κόστος εξ΄ ολοκλήρου θα καλυφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

 

Προκειμένου να σας ενημερώσουμε άμεσα και κυρίως να σας συγχαρούμε τηλεφωνήσαμε στο σχολείο σας αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε λόγω του προχωρημένου της ώρας.

 

Αύριο, θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε και πάλι.

 

Τα δικά μας τηλέφωνα είναι:

Γραφείο Αθήνας: 210 5240705 (Γιώργος Ευδοξιάδης) 6945331063

Γραφείο Βρυξελλών: 0032 2 2847254 (Γκατζάρας Βασίλης)

 

Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να σας συγχαρούμε θερμά για την διεθνή διάκριση του σχολείου σας και για την ελληνική επιτυχία γενικότερα τονίζοντας την ιδιαίτερα συμβολική σημασία της βράβευσης και της δημοσιότητας σας στις Βρυξέλλες σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα μας. 

Θα σας παρακαλούσαμε επίσης να μεταφέρετε προσωπικά τα θερμά συγχαρητήρια του Ευρωβουλευτή κ. Παπανικολάου στα παιδιά και τους καθηγητές που συνέβαλαν σε αυτή την ελληνική διάκριση. Η επιβράβευση των προσπάθειων σας μας καθιστά όλους υπερήφανους σε καιρούς που το έχουμε ανάγκη.

 

Σας περιμένουμε στις Βρυξέλλες.

 

 

Το Λογότυπο που πήρε την πρώτη θέση.

 

 

Συγχαρητήρια στους Έλληνες μαθητές του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας που πήραν την πρώτη θέση σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της πειρατείας!!!

Βρυξέλλες 23 Ιουνίου 2010

Μεγάλη διάκριση Ελλήνων μαθητών στην Ευρώπη

Σημαντική ελληνική διάκριση αποτελεί η επίσημη βράβευση του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας Θεσσαλονίκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έπειτα από την πρώτη θέση που κατέλαβαν οι μαθητές του σε σχολικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση της πλαστογράφησης, της πειρατείας και των απομιμήσεων.

Οι μαθητές με συντονιστή τον καθηγητή της πληροφορικής Γκαζά Δημήτριο σχεδίασαν ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο και δημιουργικό σχέδιο (logo) για την προώθηση της ευρωπαϊκής καμπάνιας κατά της πλαστογράφησης, των απομιμήσεων και των πειρατικών προϊόντων και κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 100 σχολικές συμμετοχές από 16 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ρωσία.

Υποβλήθηκαν εκατοντάδες εργασίες από όλη την Ευρώπη, από τις οποίες μια ανεξάρτητη επιτροπή επέλεξε τις επιτυχείς εργασίες.

·                     Οι νικητές στην 1η κατηγορία για τον καλύτερο «Λογότυπο/Αφίσα» για το Ευρωπαϊκό παρατηρητήριο παραποίησης/απομίμησης και πειρατείας, που θα εμφανίζεται σε όλο το μελλοντικό υλικό του παρατηρητηρίου, ήταν:

1η θέση – 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας (Ελλάδα)·

2η θέση – IES Sabinar-Roquetas de Mar (Almería, Ισπανία

3η θέση – Gimnazjum z Oddziałami Integracyjnymi nr 4 im. Orła Białego w Słupsku (Πολωνία).

·                     Οι νικητές στη 2η κατηγορία για το καλύτερο «Βίντεο» ήταν:

1η θέση – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (Ουγγαρία)·

2η θέση – Gymnázium Nymburk (Τσεχική Δημοκρατία)·

3η θέση – Gimnazjum w Jasienicy (Πολωνία).

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου είχε την τιμή να απονείμει στους έλληνες μαθητές το βραβείο τους , σε μια λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. J. Buzek και συντονιστή τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών κ. M. Barnier.

Κατά την επίσημη παρουσίαση των νικητών ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι η διάκριση του ελληνικού σχολείου γεμίζει με ελπίδα και κουράγιο τους Έλληνες σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για την χώρα. "Τα μάτια των νέων ανθρώπων βλέπουν μια Ευρώπη δημιουργική που σέβεται την πνευματική ιδιοκτησία. Μια Ευρώπη που καταδικάζει την πλαστογραφία και την πειρατεία προϊόντων και ιδεών. Όταν οι Έλληνες ενώνουν τις δυνάμεις τους πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα. Μπορεί η Εθνική μας ομάδα να αποκλείστηκε χθες από το παγκόσμιο κύπελλο, όμως αγωνίστηκε με ψυχή. Με ψυχή και με βαθειά πίστη στις δυνατότητες τους διαγωνίστηκαν και οι έλληνες μαθητές του σχολείου της Κεντρικής Μακεδονίας και σήμερα μας κάνουν περήφανους", δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και προσέθεσε ότι η πειρατεία στην Ελλάδα αποτελεί μάστιγα της εθνικής οικονομίας με τον τζίρο του παραεμπορίου σχετικών προϊόντων να αγγίζουν το 1,2 δις ευρώ ετησίως.

Από την πλευρά τους, οι μαθητές του σχολείου της Τριανδρίας τόνισαν ότι για αυτούς η πλαστογράφηση δεν είναι ένα φαινόμενο που περιορίζεται σε προϊόντα. Ενώπιον του Επιτρόπου και πλήθους παρευρισκομένων η 15χρονη Ιλιάνα Παυλίδου δήλωσε εκ μέρους των ελλήνων μαθητών: "Ο Παρθενώνας μπορεί να μην αντιγράφεται αλλά ένα "πειρατικό" πήρε τα γλυπτά του. Επίσης, όλοι γνωρίζουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο, επιχειρείται όμως πλαστογράφηση της ιστορίας με την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας". "Να είστε βέβαιοι ότι εμείς τα παιδιά θα σας βάλουμε τα γυαλιά", σημείωσε χαρακτηριστικά η ελληνίδα μαθήτρια.

Η εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους η επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ. κα. Μ. Γιαννάκου και η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρ. Κράτσα, έκλεισε με την απονομή δώρων στα παιδιά του σχολείου της Θεσσαλονίκης από διάσημους προσκεκλημένους μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της Uinifab, Philippe Lacoste, ο εκπρόσωπος της Microsoft, C. Oldkno και η βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας και πρώην μοντέλο Yasmin Le Bon και ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός Alain Chamfort. Οι Ελληνική ομάδα έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Προσέφεραν δώρα ούζο και ματόχανδρα στο προεδρείο, καθώς και γυαλιά με το λογότυπο που σχεδίασαν σε όλους.

Ο Philippe Lacoste δίνει τα δώρα στο μαθητή Γιάννη Τανανάκη

 

Το κείμενο που εκφωνήθηκε από την μαθήτρια Παυλίδου Ηλιάννα

 

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

αξιότιμα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

αξιότιμοι προσκεκλημένοι,

αγαπητοί φίλοι μαθητές και μαθήτριες,

 

Η συγκίνησή μας είναι πολύ μεγάλη,  γιατί και η τιμή της βράβευσής μας είναι πολύ μεγάλη, εδώ στο ναό της δημοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με συγκίνηση και ευθύνη ερχόμαστε εδώ, γιατί αισθανόμαστε ότι εμείς ένα μικρό δημόσιο σχολείο, εκπροσωπούμε την Ελλάδα. Γιατί πιστεύουμε ότι μαζί με εμάς βραβεύονται όλοι οι μαθητές, που προσπαθούμε τις δύσκολες αυτές στιγμές της κρίσης να αναπτύξουμε δεξιότητες, που θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αναστρέψουμε την πορεία και να προετοιμάσουμε μια Ευρώπη καλύτερη για το μέλλον.

 

Η πρόσκληση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, μας κινητοποίησε και μας προβλημάτισε άμεσα. Πολλά ερωτήματα τέθηκαν για να προκύψει ένα πολλαπλάσιο πλήθος απαντήσεων. Και βέβαια είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεται το αυθεντικό και η πνευματική δημιουργία, γιατί έτσι επιτυγχάνεται η ασφάλεια, προστατεύεται η υγεία, στηρίζεται η δημιουργία, μειώνεται η ανεργία, και θεραπεύεται η οικονομία.

 

Η πατρίδα μας κινδυνεύει ιδιαίτερα, γιατί μπορεί ο Παρθενώνας να μην αντιγράφεται, ένα «πειρατικό» όμως πήρε τα γλυπτά του. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος τον Ελληνικό πολιτισμό διέδωσε σε όλο τον κόσμο, επιχειρείται όμως πλαστογράφηση της ιστορίας με την αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

 

Ελάτε στην Ελλάδα για να κάνετε και σεις τις διαπιστώσεις από κοντά, να δείτε τα αρχαιολογικά μνημεία, να απολαύσετε  το φυσικό περιβάλλον και να δοκιμάσετε τη «φέτα»  μας πίνοντας «ούζο» και «ρετσίνα», προϊόντα που το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο πρέπει να προστατεύσει από την Πλαστογράφηση και την Πειρατεία.

 

Υποσχόμαστε ότι εμείς τα παιδιά, η νέα γενιά, με εφόδια τη γνώση, τη φαντασία και την ορμή θα δώσουμε τις λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Να είσαστε βέβαιοι ότι εμείς τα παιδιά θα σας βάλουμε τα «γυαλιά».

 

Ευχαριστούμε πολύ

 

Για το 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας

Παυλίδου Ηλιάννα

Τους βάλαμε τα γυαλιά.

 

 

Τα γυαλιά που τους βάλαμε.