Εργασίες

Τη σχολική χρονιά 2016-2017 υλοποιήσαμε στο 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας το πρόγραμμα «Αγωγή στη Συγχώρηση-Forgiveness Education» από το  Πανεπιστήμιο του Wisconsin – Madison U.S.A. Συντονιστής του Προγράμματος είναι ο καθηγητής της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του ομότιμου Πανεπιστημίου Dr Robert Enright. Υπεύθυνη για το πρόγραμμα αυτό στην Ελλάδα είναι η δρ. Πέλη Γαλίτη, του Τμήματος Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Wisconsin.

Στο πρόγραμμα Αγωγή στη Συγχώρηση συμμετείχαν 17 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας. Προσπαθήσαμε μέσα από τις δράσεις του προγράμματος οι μαθητές μας να προβληματιστούν και να συνειδητοποιήσουν την αξία της συγχώρησης, μιας αρετής που τους βοηθάει να ανακαλύψουν τον  καλύτερό τους εαυτό.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην κ. Πέλη Γαλίτη που συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος με την ολοπρόθυμη καθοδήγησή της και στον κ. Πολύβιο Στράντζαλη, (ΠΕ01), σχολικό σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας, που μας παρότρυνε να το αναλάβουμε και μας στήριξε ένθερμα σε αυτή την επιλογή μας.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος:
Αικατερίνη Ρεβάνογλου, φιλόλογος και Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας
Μαρία Θεολόγου, θεολόγος
Χρυσούλα Παπακυριάκου, φιλόλογος
Ελένη Βρέζα, φιλόλογος
Μαρία-Βενετία Αποστολοπούλου, Οικιακής οικονομίας

Αγαπώ, Συγχωρώ, Δημιουργώ και Αξιοποιώ τον καλύτερό μου εαυτό μέσα από την διαδικασία της συγχώρεσης.

 

 

Κοινές Ελληνικές και Γαλλικές παροιμίες.
%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%b5%cf%82

Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2015-2016 μελετήσαμε παροιμίες κοινές που υπάρχουν στην ελληνική και στη γαλλική γλώσσα.

Υπεύθυνη καθηγήτρια Κουτσού Ευαγγελία

 

Δείτε εδώ τις παλαιότερες εργασίες μας.